Home > Ducati > Ducati og MotoGP

Ducati og MotoGP

April 7th, 2014

Ducati er en produsent som har gjort seg gjeldende innen motorsykkelracing. Ducati har dominert innen Superbike, og siden 2003 har de også gjort det svært godt i MotoGP. I 2007 vant Casey Stoner VM i MotoGP på en Ducati Desmosedici GP07.

Ducati Corse er racingavdelingen til selskapet. Den ledes av Claudio Domenicali, og er basert i Bologna. Mer enn 100 personer er ansatt i Ducati Corse. Dette utgjør nesten 10 prosent av hele staben i selskapet. Ducati Corse konkurrerer i MotoGP og Superbike World Championship, i tillegg til nasjonale mesterskap.

Da de tekniske reglene for MotoGP ble endret sesongen 2002, og prioriterte firetaktsmotorer, bestemte Ducati seg for å delta. Ducati begynte å delta i sesongen 2003, og vant en tittel i sesongen 2007. De har vunnet 31 seiere, 23 med Casey Stoner, 7 med Loris Capirossi og en med Troy Bayliss.

Ducati er svært anerkjent innen racingmiljøet, og er kjent for å lage raske sykler. Den neste MotoGP-konkurransen finner sted i april. Runden kjøres på Curcuit of the Americas, som ligger i nærheten av Austin i Texas. Banen er 5,513 km lang, og ble bygd i 2012. Løpet går over 21 runder, til sammen 115,8 km. Banen har en tilskuerkapasitet på 120 000. Marc Marquez ser ut til å ha riktig gode vinnersjanser. På Unibets oddsliste ligger han øverst, med aller laveste odds. Etter ham, men ikke så veldig nært, ligger Jorge Lorenzo.

Et av særtrekkene til denne banen, er at den har en høydeforskjell på 41 meter, og en imponerende nedoverbakke før den ene langsiden, fulgt av en skarp sving. Dette er en av de mest varierte banene i MotoGP, med en blanding av rettstrekninger og trange svinger. Banen har til sammen 20 svinger, og ble designet av den tyske designeren Hermann Tilke, som også har laget flere andre baner.