Home > Ducati > MC-sport

MC-sport

August 8th, 2016

Motorsykkelsport, det vil altså si konkurransekjøring med motorsykkel, er en populær aktivitet, enten man driver med kjøring profesjonelt eller man kjører bare for moro skyld. De aller første konkurransene i MC-sport ble arrangert på slutten av 1800-tallet i Frankrike. I Norge fant de aller første konkurransene sted i 1914, så dette er en sport med lange tradisjoner. Norsk motorsykkelforbund ble i 2002 slått sammen med Norges Snøscooterforbund og Norges Båtsportforbund. Disse tre utgjør i dag sammen Norges Motorsportforbund.

MC SPort

Interessert i MC-sport?

Dersom du har lyst til å kjøre selv, er det greieste å ta kontakt med en klubb. MC-sport passer godt for barn og unge på jakt etter en adrenalinfylt sport, barn helt ned i 5 år kan starte opp med sporten. Selvsagt er det en mulighet å følge ulike typer MC-sport på TV eller datamaskinen. Satser du noen kroner, for eksempel på spennende livespill, blir spenningen enda større. Det er svært enkelt å åpne en spillekonto og tippe på for eksempel hvem som vinner en stor begivenhet i MC-sporten. For tips og råd om hvem som er favoritter, følg med på MC-sport nyheter i nettavisene.

MC-sport – flere ulike grener

Utvilsomt er det vel motosport som har flest fans, men det finnes en hel del ulike grener innenfor motorsykkelsport. Motosport handler først og fremst om å kjøre fort, ofte er terrenget det kjøres i svingete og kupert, og har flere hopp. En variant er såkalt roadracing, som også handler om fart, men på lukket asfaltbane. Den spennende varianten Enduro er, som det framgår av navnet, en utholdenhetsprøve ute i terreng. Trial er en type motorsykkelsport som handler mer om presisjon og ferdighet, og utføres i ulike typer hinderløyper. Den populære sporten Speedway er en mindre kjent sport i Norge, men i denne MC-sporten går det unna på både langbane og rundbane – ja, faktisk også på isbane!