Home > Ducati > Speedway Grand Prix Tour

Speedway Grand Prix Tour

August 31st, 2014

Årets sesong 2014 blir den 20. sesongen for Speedway Grand Prix, og er avgjørende for den 69. i rekken av FIM Speedway World Championship. Årets sesong har 15 permanente førere, deriblant de åtte beste fra forrige sesong. Den eneste av disse som ikke deltar er den russiske føreren Emil Sayfutdinov (6. plass) grunnet en alvorlig skade han pådro seg i forrige sesong. Australieren Troy Batchelor tar hans plass.

Førerne med den laveste oddsen akkurat nå er Tai Woffinden (24 år), Greg Hancock (44 år) og Darcy Ward (22 år) med henholdsvis 90, 87 og 75 poeng. Den engelske føreren Tai Woffinden er sønn av tidligere speedway-fører Rob Woffinden. I 2013 ble han World Speedway Champion og kjører nå for WTS Wroclaw i den polske Speedway Ekstraliga og for Wolverhampton Wolves i den britiske eliteligaen. Den 20 år eldre Greg Hancock er USAs ledende speedway-fører med to Speedway World Champion-titler i bagasjen, samt en rekke World Team Champion med USA der han er kaptein.

Hancock er den eneste føreren som har vært med i hver Grand Prix-runde siden den startet i 1995. For 15 år siden kjørte han for det svenske teamet Rosspiggarna, og siden 2010 har han kjørt for Piraterna fra Motola i Sverige. Darcy Ward er en av Australias speedway-favoritter. Han vant Australian Under-21 Championship i 2009, 2010 og 2011, samt World Under-21 Championships i 2009 og 2010. Han kjører nå for Poole Pirates i den britiske eliteligaen.

Det er store forventninger til alle tre førerne da de alle ligger godt an, men mange setter en finger på Tai Woffinden som sesongens suverene Speedway Grand Prix-vinner. Du kan følge med på oddsen på Betsafes nettsider og satse på den du tror vinner denne sesongen.